Marquant Heemskerk

Omschrijving

Eind 2015 opende de ZorgSpecialist met Marquant  haar vierde kleinschalige woonvoorziening op een prachtige plek in Heemskerk. Na Villa Velsen, Villa Tromp en de HoogeBerg in IJmuiden – vooral gericht op mensen met dementie – biedt Marquant verschillende (woon)mogelijkheden,  ook voor mensen die weinig of geen zorg wensen.
Vanuit een vernieuwend concept worden in Marquant wonen en zorg gecombineerd. 
In Marquant zijn 16 appartementen, verdeeld over 4 etages. Verschillende huiskamers en gemeenschappelijke ruimtes sluiten aan bij de uiteenlopende wensen en behoeftes van bewoners. Uniek is de grote, moderne sportruimte.
Marquant biedt de volgende mogelijkheden
  1. 4 zit-slaapkamers voor mensen met dementie 
  2. 5 tweekamerappartementen voor mensen met dementie. Ook geschikt voor echtparen. 
  3. 9 tweekamerappartementen an verschillende afmetingen; ook voor mensen die (nog) geen of weinig zorg nodig hebben
  4. Moderne mogelijkheden voor sport en creativiteit in het souterrain, ook voor buurtbewoners
Mogelijkheden voor mensen met dementie
Op de begane grond bevinden zich 4 ruime zit-slaapkamers voor mensen met dementie. Per 2 appartementen is er een ruime badkamer.
Op de eerste étage zijn 5 tweekamerappartementen met een zitkamer, aparte slaapkamer en eigen sanitair. Deze appartementen zijn ook geschikt voor echtparen. Verschillende appartementen beschikken over een balkon.
De ruime gemeenschappelijke huiskamer op de begane grond, kent gezellig hoekjes die nabijheid en privacy combineren. In de open keuken wordt dagelijks de maaltijd bereid. Aan de huiskamer grenst een ruim terras, zodat het buitenleven altijd meedoet.
  • Veiligheid en nabijheid zijn sleutelbegrippen in onze visie op kleinschalig wonen. De toepassing van moderne domotica maakt het mogelijk dat mensen vrijheid ervaren en tegelijkertijd veilig wonen.
Zorgverlening
De Zorg en begeleiding wordt 24 uur per dag, 7 dagen in de week, door deskundige medewerkers geboden. Onze personeelsbezetting is ruimer dan gebruikelijk binnen de standaarden van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Dit heeft alles te maken met onze visie op kleinschalig wonen. Nabijheid en veiligheid zijn belangrijke pijlers, waarbij ‘normaal leven’ en het aansluiten bij de wensen en behoeften van bewoners centraal staat.  We vinden het erg leuk wanneer naasten zich ook vrij en thuis voelen.
  • Financiering
  • De basiszorg wordt geboden vanuit een Volledig Pakket Thuis (VPT) vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Omdat het extramurale zorg betreft, zijn wonen en zorg gescheiden. De ZorgSpecialist brengt huur – en servicekosten in rekening. Dit omvat alle kosten die met wonen en het dagelijks leven te maken hebben. Hierbij kunt u onder meer denken aan maaltijden, was, telefoonabonnement, televisieaansluiting, woonverzekeringen, etc. 
Veilig en Vertrouwd Wonen, met zorg wanneer het nodig is
Op de tweede en derde etage bevinden zich comfortabele tweekamerappartementen, voorzien van een woonkamer, slaapkamer en eigen sanitair. Verschillende appartementen beschikken over een balkon. Op de derde etage kunt u vertoeven in de gemeenschappelijke ruimte. Hier wordt ook dagelijks de maaltijd bereid, die u in de gemeenschappelijke ruimte of in uw eigen appartement kunt gebruiken.
In het souterrain kunt u dagelijks – onder begeleiding – aan de slag in onze sportruimte met moderne, interactieve apparatuur. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 
Bij de huur- servicekosten van een appartement zijn de kosten voor maaltijden, was, woonverzekering, telefoonabonnement, televisieaansluiting en zorg op afroep inbegrepen. Neem voor meer informatie contact op met de Zorgspecialist.

Adresgegevens

Marquant Heemskerk
 
Marquettelaan 2
1961 JP Heemskerk
 
 
Telefoon
(023) 5100 200
E-mail
eveline@dezorgspecialist.nl; esther@dezorgspecialist.nl
Wat

ANDEREN ZEGGEN