De ZorgSpecialist: zorgvuldig geregeld

De ZorgSpecialist werd in 1988 opgericht. Eigenaren van het bedrijf zijn Esther Vink en Otto Korstenbroek. Esther is al vanaf 1983 werkzaam in de gezondheidszorg op veel gebieden. Na als verpleegkundige te hebben gewerkt, zowel in ziekenhuizen als in de thuiszorg, is zij doorgegroeid naar verschillende managementposities. Otto voegt hier een jarenlange ervaring in de bedrijfseconomische sector aan toe. Een combinatie die weerspiegelt waar de ZorgSpecialist voor staat: een sterke focus op de verbetering van de inhoud van de zorg gekoppeld aan een duidelijke en transparante bedrijfsvoering.

In 2007, toen Esther al enige tijd directeur van het bedrijf was, hebben zij samen de ZorgSpecialist overgenomen en zich gevestigd in Santpoort-Noord aan de Crocusstraat. Vanuit dit kantoor wordt met een professioneel en dynamisch team de zorg voor alle cliënten en medewerkers gecoördineerd en worden vernieuwende, innovatieve zorgprojecten opgezet.
 • Sleutelwoorden bij de planning en invulling van de zorg zijn: flexibiliteit, kwaliteit en punctualiteit. U beslist zelf wanneer op de dag u uw zorg ontvangt en wij stellen vervolgens alles in het werk om aan uw wensen te kunnen voldoen. Zodat ook u kunt zeggen: de ZorgSpecialist heeft het zorgvuldig geregeld.

Als thuiszorgorganisatie in Kennemerland leveren wij alle vormen van zorg bij cliënten thuis of op andere plaatsen waar hulp gewenst is. Wij bieden directe zorg of ondersteuning zonder wachtlijsten, zoals u het wilt en met een klein team van vaste medewerkers. U krijgt zelf de keuze met betrekking tot het tijdstip van de zorgverlening. En we streven altijd naar en zo persoonlijk mogelijke aanpak en service. Bovendien zijn wij 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar, hanteren we voordelige tarieven, met duidelijke facturen en dat alles aangestuurd door een servicegerichte, klantvriendelijke en toegankelijk kantoororganisatie


Voor ons volledige zorgaanbod kunt u kijken op de homepage onder het kopje Onze Diensten. Wilt u meer informatie of persoonlijk advies? Bel ons gerust op het telefoonnummer onder aan deze pagina of vul het contactformulier in! 

Kort ons verhaal

Een rijke geschiedenis

 • Januari 2000 Eerste inschrijving als particuliere thuiszorgorganisatie bij de Kamer van Kophandel.
 • Juni 2006 Naamswijziging in De ZorgSpecialist BV.
 • Januari 2008 Erkenning als AWBZ-zorgaanbieder voor gefinancierde en verzekerde zorg.
 • Mei 2011 Opening Villa Tromp, kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met dementie in IJmuiden.
 • Juli 2015 Na de Hospice huizen in Santpoort en Beverwijk, ook zorgaanbieder in het Joods Hospice in Amsterdam.
 • Oktober 2003 Verwerving van het eerste HKZ kwaliteitscertificaat, met in 2015 de 3e her-certificering.
 • Mei 2007 Eerste Roparun deelname om gelden te werven voor de palliatieve zorg in Nederland.
 • Mei 2009 Organisatie eerste ZorgSpecialist hardloopevenement vanuit Haarlem Schalkwijk.
 • Januari 2013 Verwerving WMO Gunning voor levering huishoudelijke zorg in de IJmond.
 • Januari 2016 Opening van onze 4e en 5e kleinschalige woonvoorziening; Marquant in Heemskerk en Alverna in Aerdenhout.
Neem Contact op

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Vul hier het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

De hoogste kwaliteit: het HKZ-keurmerk

Sinds 2003 is de ZorgSpecialist HKZ-gecertificeerd. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteit in de Zorgsector; deze certificering geldt als één van de zwaarste kwaliteitsnormen in Nederland. Ons HKZ-certificaat is is meer dan een ‘papiertje’. Het belangrijkste vinden we dat wat op papier beschreven staat, in de praktijk wordt uitgevoerd. Tijdens de jaarlijkse toetsing van het certificaat wordt hier zorgvuldig naar gekeken.
 • Eens in de drie jaar vindt er bovendien een hercertificering plaats. In 2006, 2009, 2012 en 2015 hebben wij deze glansrijk doorstaan. Het meest recente auditrapport beschrijft de ZorgSpecialist als betrouwbaar, vernieuwend, klantgericht en kwalitatief hoogstaand met zeer betrokken medewerkers.