Bij geheugenproblemen of (een vermoeden van) dementie kunnen er veel vragen en onzekere gevoelens ontstaan.  Zowel voor iemand zelf maar ook voor diens omgeving.  Begeleiding door ervaren  casemanagers brengt rust en duidelijkheid in een hectische periode. Wat is casemanagement?

Wat is casemanagement?

Een casemanager van de ZorgSpecialist biedt gespecialiseerde ondersteuning  bij (beginnende) geheugenproblemen door dementie in de regio Kennemerland (o.a. in Santpoort, Velsen, Beverwijk, Uitgeest, Heemskerk, Haarlem, Heemstede, Bloemendaal).  Er is zowel aandacht voor de verschijnselen van de ziekte, als voor de betekenis en de gevolgen in het dagelijks leven. Dit werkt vaak verhelderend en biedt houvast. 

Wat doet een casemanager?

Informatie over geheugenproblemen en dementie 
Ondersteuning bieden bij een veranderd toekomstperspectief
Praktische tips hoe om te gaan met de gevolgen van dementie in het dagelijks leven
Handvatten, ook voor naasten, gericht op begripvolle communicatie
Organiseren van noodzakelijke zorg
Familie- en netwerksupport

Werkwijze

U kunt zich via de huisarts of rechtstreeks bij de ZorgSpecialist aanmelden als u u een beroep wil doen op een casemanager
Huisbezoek; om de vraag en gewenste ondersteuning te verduidelijken
In overleg plan van aanpak, samen met familie en betrokkene
De casemanager onderhoudt contact met de huisarts
Indien noodzakelijk worden er in overleg andere deskundigen betrokken

Financiering

De ondersteuning door een casemanager wordt bekostigd vanuit de ZorgVerzekeringsWet (ZVW). U betaalt geen eigen bijdrage.

Overig: de geheugenconsulent

Het kan zijn dat u zich zorgen maakt omdat u merkt dat uw geheugen u soms in de steek laat. Of u hebt een vraag over wat dementie precies inhoudt en hoe u daar het beste mee om kunt gaan. Voor ondersteuning, praktisch advies of toelichting op ons zorgaanbod voor dementie, staat de geheugenconsulent voor u klaar om u verder te informeren. U kunt haar bereiken van dinsdag tot en met vrijdag op (023)5100-200 of door het contactformulier op deze website in te vullen. 

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Vul hier het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact opnemen